Як виготовляють Бірмікс: технології та секрети

Як виготовляють Бірмікс: технології та секрети
20:30, 30 Апр.

Бірмікс — популярне пиво, що складається з різноманітних інгредієнтів. Воно має багато шанувальників завдяки неповторному освіжаючому смаку з нотками фруктів. Процес виготовлення напою вимагає певної технологічної складності та дотримання низки кроків, але результат вартий цього. Image

Ячмінний або пшеничний солод

Це основний інгредієнт, що входить до складу пива. Якщо пшенична сировина переважає, напій має світліший колір і трішки мутну текстуру. Але в будь-якому разі спробувати таке пінне варто, тим більше що ціна Бірміксу доступна кожному. Солод надає хмільному особливого смаку:

  1. солодкуватого;
  2. з легкою кислинкою;
  3. дещо гіркуватого.

Зерна попередньо замочуються та пророщуються, потім їх підсушують у спеціальних печах для отримання різних відтінків смаку.

Хміль різних сортів

Ще один важливий компонент, від якого залежать ступень гіркоти та аромат напою. Він додає пиву характерного смаку. Пивовари використовують різні сорти цієї рослини, що мають певні властивості. Іноді кілька видів хмелю змішуються в ретельно підібраних пропорціях, аби досягти бажаного смакового профілю.

Чиста джерельна вода

Це основа будь-якого пива, і Бірмікс не є винятком. У виробництві пінного використовується тільки найчистіша вода, яка надає напою свіжості, забезпечує чистоту смаку. Вода піддається спеціальній обробці та фільтрації, адже від цього залежить висока якість хмільного.

Живі та сухі дріжджі

Без них напій неможливо виготовити. Дріжджі відповідають за процес бродіння, під час якого цукор перетворюється на спирт і вуглекислий газ. Додавання певних видів такого продукту впливає на смак, аромат і текстуру пива. Це лише базові інгредієнти, адже для виробництва пінного використовуються й інші складові. Наприклад, соки (зокрема, лимонний), солодкі сиропи (вишневий, виноградний, яблучний тощо), кислоти, натуральні ароматизатори.

Процес виробництва

Технологічно він достатньо складний і тривалий:

  1. Всі необхідні інгредієнти змішуються та нагріваються до певної температури. Це дозволяє витягнути з них максимум смакових властивостей.
  2. Потім суміш охолоджується.
  3. До неї додають дріжджів для початку бродіння.
  4. Після завершення цього процесу пиво піддається фільтрації, чим забезпечується його чистота.

Остаточні смак та аромат залежать від складу і технологій, використаних виробником. Але ж загальна філософія виготовлення напою Бірмікс — це поєднання традиційних методів пивоваріння із сучасними інноваціями та високими стандартами якості. Кожна пляшка пінного є витвором мистецтва, який підтверджує високий рівень майстерності та турботи про кожну деталь. Пиво BeerMix — вишневе, лимонне, яблучне тощо — це унікальне поєднання компонентів, кожен з яких впливає на кінцевий результат. Вибирайте смак, що вам до вподоби, в маркеті важливих штук — і насолоджуйтеся. Бірмікс завжди радує шанувальників свіжістю.

Рубрика: Статьи. Читать весь текст на obukhov.kyiv.ua.