Підставки під гаряче з дерева

Підставки під гаряче з дерева
21:37, 16 Ноя.

Підставки під гаряче можуть поєднувати в собі функціональність і декоративність. Особливо якщо зроблені вони з дерева - екологічного матеріалу, який практично кожній кухні додає затишку і тепла. Вони бувають дуже різні, потрібно вміти вибирати такий аксесуар, а якщо дуже хочеться, можна навчитися робити їх власноруч. Слід відзначити, що підставку під гаряче з дерева можна придбати за посиланням https://vurobukarpat.com.ua/dlya-kukhni/derevyannye-podstavki-pod-goryachee/ прямо зараз.

Переваги та недоліки

Дерево - відносно недорогий матеріал, а тому навряд чи підставка обійдеться в кругленьку суму. Саме доступність виробу буде першою очевидною перевагою дерев'яних підставок. У чому ще плюси виробів:

  • функціональність;
  • довговічність (якщо правильно доглядати за виробом);
  • краса і чарівність (дерево приємне своєю текстурою, природністю);
  • поєднання з чим завгодно - здається, дерево здатне "подружитися" з будь-якою кухонною деталлю;
  • варіації форм, розмірів, відтінків залишають вибір для покупця;
  • можливість знайти дійсно оригінальний виріб.

Мінус підставок із дерева - недостатня міцність, але цей показник умовний. Так, дерево і висихає, і тріснути може, і легко залишаються на ньому дефекти. Але великий плюс перекриває цей мінус: навіть трохи покручене дерево зберігає свою природність і чарівність.

Підставки потребують регулярної обробки, миття, сушіння - але це адекватна плата за користування красивим і функціональним виробом.

Види

Насамперед відрізнятися вони будуть матеріалом, конкретною породою дерева. Так, можна придбати підставки з яблуні, ялівцю, вишні, сосни, бука - ці породи найбільш затребувані. А ще відмінності криються в розмірах: наприклад, кругла підставка може бути зроблена тільки з одного спила-кругляша, а може - з декількох таких спилів (маленьких).

За формою підставки теж розрізняються, бувають круглими, овальними, прямокутними, асиметричними. Є підставки з випаленим на поверхні малюнком, є абсолютно гладкі, без написів і малюнків. Приваблюють покупців і підставки з природним деревним ароматом, цей запах приємний, ненав'язливий і доречний на будь-якій кухні. Пахучі підставки - хіт продажів.

А ще їх дуже зручно дарувати близьким, такі презенти підкорюють навіть уже фактом ароматерапії. Цікаво, що навіть підставки під гаряче розрізняються за призначенням, тому що їхній початковий функціонал умовний. Так, всі вони мають на увазі, що витримають на собі сковорідку або каструльку тільки з плити. Але роблять сьогодні незвичайні красиві підставки для посуду, сервірування, які будуть самодостатнім елементом "ошатного" столу.

Різьблені, гнучкі, величезні та розраховані лише на чашку, вони справді бувають різні. Але майже кожна така підставка матиме милий вигляд просто як частина кухонного інтер'єру, і тому вони такі популярні.

Поради щодо вибору

Основна вимога до такого виробу - стійкість до гарячого. І термостійкість буде першим принципом вибору. Велика частина дерев'яних аксесуарів спокійно витримують термонавантаження, але, якщо модель пофарбована, не виключені неприємні сюрпризи - гарячий посуд деформує забарвлення як мінімум. Ось на що ще звернути увагу при виборі підставки.

Поверхні (і лицьова, і зворотна) мають бути ідеально рівними, інакше посуд просто зісковзуватиме з підставки. З клеєними виробами нерівності можуть траплятися, тому їм - особлива увага.

Підставка має бути високоміцною, не всі вироби добре проклеєні (навіть із заводськими трапляються неприємні моменти). При активному використанні ці прогалини швидко обернуться проблемами.

Рівномірні, однорідні - якщо є незрозумілі плями, неоригінальні колірні переходи, це може бути ознакою браку або підробки. Потрібно потримати в руках підставку - якщо щось бентежить, товар краще відкласти.

Та й загалом виріб не повинен залишати питань у покупця. Цілісна, без видимих деформацій робота з хорошим відтінком і рівною поверхнею відразу сприймається позитивно. Але якщо хоч щось насторожує, не варто недоліки прикривати низькою ціною (та й не завжди вона низька).

Рубрика: Статьи. Читать весь текст на obukhov.kyiv.ua.