Як готувати нут і для яких страв його можна використовувати?
Нут має безліч застосувань, причому не тільки в вегетаріанських і веганських стравах. Хоча нут легко продається в магазинах в консервованому вигляді, варто вибрати варіант приготування нуту. Як приготувати нут? А які чудові страви ми можемо з них приготувати?
Оптова торгівля та експорт нуту від провідних українських фермерів по всьому світу від GoldExim
Нут-варіння проти замочування
Як підготувати нут для приготування їжі? Хоча іноді можна зустріти способи приготування нуту без замочування, це, ймовірно, не дуже хороша ідея. Нут повинен розбухнути, коли його замочують у воді. Тому перш ніж приступити до приготування нуту, що саме по собі є досить тривалим процесом, його потрібно спочатку замочити.
Просто промийте нут в ситі, а потім залийте водою, в кілька разів перевищує його обсяг, так як зерна стають дуже великими. Процес вимочування повинен зайняти близько 12 годин. Досить довгий час, але це не означає, що ми повинні витратити цілий день на приготування нуту. Просто сплануйте вечерю заздалегідь і залиште нут замочуватися на ніч, а вранці він вже буде готовий до приготування. Кращі рецепти з їх використанням-це в основному вегетаріанські страви.
Нут - як варити нут і готувати смачні страви?
Як приготувати нут, щоб повною мірою насолодитися його чудовим смаком і властивостями? Замочивши нут на ніч, злийте воду, а потім промийте боби. Поклавши нут в каструлю, додайте приблизно в 3 рази більше води і починайте варити. Як довго варити нут? Час слід відраховувати з моменту закипання води. Готувати нут потрібно близько 80 хвилин, бажано під кришкою. Тільки не забудьте додати сіль в кінці!
Приготований самостійно нут, безумовно, набагато смачніше консервованого. Ви можете трохи прискорити процес приготування нуту за допомогою простої хитрості, яку слід зробити перед замочуванням. Просто додайте в воду трохи харчової соди. Це дозволить скоротити час приготування. Харчова сода також впливає на властивості нуту. Тоді нут набуває трохи більш кремову консистенцію, що може бути корисно в деяких рецептах. Одним із прикладів такого застосування є Нутовая паста.
Які страви можна приготувати з вареного нуту?
Нут по-бретанськи-дуже цікава альтернатива бобовим і для тих, хто їх не любить. Крім вищезгаданої нутової пасти, можна приготувати смачне вегетаріанське сало, яке дозволить вегетаріанцям повернутися до улюбленого смаку. Салат з нутом, помідорами, оливками і зеленню - теж цікава ідея, яка прекрасно підійде як гарнір до м'ясних страв. Котлети з нуту-ще один варіант для тих, хто не любить м'ясо.
Ноут як джерело білка
У 100 г вареного нуту міститься до 8,86 г білка, який має відносно високу харчову цінність, не в останню чергу тому, що забезпечує амінокислоти, яких немає в зернових продуктах. Однак він не може замінити на 100% повноцінні білки тваринного походження, такі як молочний білок. Фахівці Інституту харчування і продовольства переконують, що в такій ситуації досить поєднувати нут (як і всі бобові) з іншими рослинними продуктами в одній страві (наприклад, з крупами), щоб створити хороше джерело повноцінного білка.
На думку лікарів і дієтологів, в раціоні дорослої людини половину необхідної кількості білка повинен складати тваринний білок, а друга половина повинна надходити з рослинної їжі. З іншого боку, в раціоні дітей і підлітків, а також вагітних і годуючих жінок рослинні білки повинні становити 1/3 від необхідної кількості білка.
Рубрика: Интересное. Читать весь текст на obukhov.kyiv.ua.