Вибір грилю для дому

Вибір грилю для дому
17:16, 07 Сен.

Для справжніх любителів барбекю комфорт та швидкість при готуванні, а також зручність у догляді за грилем дуже важливі. Тому виробники так намагаються урізноманітнити лінійку різних грилей додатковими функціями, аксесуарами та інструментами. Ідеального вибору гриля немає, оскільки потреби у споживачів різні. В інтернет-магазині Grillshop представлені різні моделі грилей, де кожен зможе знайти ідеальний саме для себе за конструкцією та ціновою політикою.

Особливості.

Поговоримо про особливості різних видів грилей, щоб визначити, який найкраще підійде саме вам.

Варто знати, що чим потужніший гриль, тим ви зможете швидше приготувати м'ясо, залишаючи його всередині соковитим. Наявність кришки дозволяє готувати не тільки швидше просто смажені страви, але й щось тушкувати або коптити. Вибір правильного розміру гриля дасть можливість готувати швидше, а не у кілька підходів, а також переміщувати при необхідності гриль. Якщо говорити про ґрати, то зверніть увагу, що чавунні рівномірно прогріваються та не деформуються. Гриль має бути максимально стійкий і виготовлений з якісного матеріалу.

Вибір виду для себе.

Газові грилі можуть працювати як у приміщенні, так і на повітрі, вони прості у використанні та догляді, зберігають натуральний смак м'яса, без додаткового диму, бувають стаціонарні (вбудовані) та мобільні (деякі з колесами). Зазвичай вони розраховані для приготування до 50 порцій, найчастіше для сім'ї вибирають на 12-15 порцій.

Вугільні – це класика! Форма може бути прямокутна, сферична або яйцеподібна, температура регулюється додаванням вугілля і кришкою, за рахунок вугілля страви набувають незрівнянного аромату димку, але використовувати такий гриль можна тільки на відкритому повітрі. У догляді трохи вибагливіші, ніж інші види, але зараз конструкції дуже вдосконалили, тому головне очистити їх від золи, а мити можна навіть звичайним миючим засобом для посуду.

Електричні ідеально підійдуть для домашнього використання або просто на балконі, не вимагають додаткових витратних матеріалів у вигляді палива, дуже прості у використанні та догляді, головне чистити їх одразу після приготування. Є як невеликі моделі на 2-6 порцій, і великі від 12 до 15 порцій. Крім самого приготування, є можливість просто розігрівати страви, а також готувати при невисоких температурах.

Дров'яні грилі зазвичай використовуються у дворі або альтанці, являють собою щось на кшталт дров'яної печі, можуть бути обладнані колесами для переміщення, догляд за ними трудомісткіший, але при цьому смак у страв чудовий, а паливо доступне.

Також є гриль-пательні - відрізняються від звичайної сковорідки рифленим дном, що імітує грати гриля, чим вище рифлення, тим більше продукти будуть схожі на гриль. Вони досить важкі (зазвичай виготовлені з чавуну), у порівнянні зі звичайною сковорідкою, але їх можна брати з собою. Ну і звичайно смак м'яса не такий, як на будь-якому з грилів, зате дуже прості у використанні та догляді.

Рубрика: Статьи. Читать весь текст на obukhov.kyiv.ua.